© 2022 | All rights reserved

Realisatie door Studio X

Stappenplan

In je dromen zie je hem al staan, jouw droomhuis op een prachtige locatie. Je hebt al bouwgrond op het oog of zelfs al in je bezit. Maar dan, welke stappen moet je ondernemen om van idee tot realisatie te komen? Bekijk hieronder ons stappenplan voor een beter inzicht in het gehele traject. Het bouwen van je droomhuis doe je misschien maar één keer in je leven en wij helpen je daar graag mee.

Configurator
Doorloop de stappen in de configurator en stel eenvoudig binnen mum van tijd je eigen huis samen. De configurator geeft je meteen een goed inzicht in wat de mogelijkheden zijn. Laat je gegevens achter en wij nemen  contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Kennismaking
Tijdens de kennismaking zullen we jullie aanvullende wensen geheel vrijblijvend bespreken. Er zullen in het voortraject veel keuzes gemaakt moeten worden. Niet alleen voor het ontwerp, maar ook budgettair. Wat zijn de financiële consequenties van bepaalde keuzes? Daar vertellen wij je graag meer over. Tevens zullen wij de wensen toetsen met het bestemmingsplan. Zo weten we in vroeg stadium of de haalbaarheid reëel is, wel zo handig. Zo personaliseren we je woning verder zodat het aansluit bij alle wensen én het budget!

Uitwerken plannen
We zullen naar aanleiding van de kennismaking opnieuw alles bekijken en waar nodig sleutelen aan het ontwerp en de bijbehorende budgettering. Wanneer we de plannen concreter in kaart hebben gebracht zullen wij deze in een nieuwe afspraak aan jullie gaan presenteren. Nog steeds enthousiast? Dan gaan we een samenwerkingsovereenkomst met elkaar aan en maken we jullie woning gereed voor een vooroverleg bij de gemeente. Hierbij wordt het ontwerp beoordeeld door de gemeente/welstand.

Tekenen aannemingsovereenkomst
Bij een positief advies van de gemeente wordt het tijd voor het opmaken en tekenen van de aannemingsovereenkomst.  Daarin worden alle afspraken nog eens duidelijk op papier gezet. Wij gaan vervolgens het ontwerp uitwerken voor een aanvraag van de omgevingsvergunning. Indien gewenst kunnen wij jullie woning bouwen onder woningborg of bouwgarant.

Vergunningstraject
Wij nemen voor jullie het hele vergunningstraject uit handen. Dit geldt voor de omgevingsvergunning, voor de bouw van uw woning en voor eventuele andere benodigde vergunningen en berekeningen. Terwijl wij ons bezig houden met deze papierwinkel, kun jij je bezig houden met het interieur en inrichting van de woning! Zo kun je bijvoorbeeld alvast een badkamer en keuken gaan uitzoeken bij onze bouwpartners.

Afbouwkeuzes
Terwijl de vergunningsaanvraag loopt gaan we nogmaals van a t/m z jullie woning doornemen. Je hebt namelijk steeds beter een beeld van hoe je alle ruimtes wilt gaan gebruiken en afwerken. Je kunt ervoor kiezen om de afbouwwerkzaamheden voor eigen rekening te nemen, maar dit kunnen wij ook voor jullie verzorgen. Dit gaan we dan samen gedetailleerd vastleggen zodat er duidelijkheid is en jij ontzorgt van de bouwfase kunt genieten. Denk bij afbouwkeuzes aan de volgende onderdelen; wandafwerking, posities aansluitpunten, extra aansluitpunten, type binnendeuren en beslag etc.

Werkvoorbereiding
Achter de schermen vind er een projectoverdracht plaatst ter voorbereiding op de start van uw woning. Deze overdracht vindt plaats tussen de verkoopadviseur en werkvoorbereiding/uitvoering. Zo waarborgen we dat wat we hebben afgesproken ook daadwerkelijk bouwen. Alle ontwerpschetsen worden omgezet naar gedetailleerde werktekeningen zodat alle materialen en onderdelen kunnen worden ingekocht. De projectleider stelt een bouwplanning op en is er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt.

Bouwen
Voor de bouw hebben wij eigen vakmensen in dienst. De uitvoerder is verantwoordelijk voor het succesvol afronden van de bouw van jullie woning en stuurt het bouwteam aan op locatie. Daarbij zijn onze eigen ervaren timmerlieden en metselaars onmisbaar! Voor de werkzaamheden die worden uitbesteedt werken we samen met vaste partners. Die weten wat van hen wordt verwacht en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Tijdens de bouw hebben jullie natuurlijk de mogelijkheid om even te komen kijken bij de woning!

Opleveren
Tijdens de oplevering lopen we samen jullie woning door en checken of alle details volgens de tekeningen en technische omschrijving zijn uitgevoerd. Het is mogelijk om hierbij een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis (VEH) te laten aansluiten. De kosten hiervoor zijn voor onze rekening. Bij het afronden van de oplevering is het ook tijd om de handtekeningen te zetten. Je zult van ons of VEH een rapport ontvangen waarin alle bevindingen zijn opgenomen. Mochten er toch nog kleine gebreken c.q. opleveringspunten zijn, dan mag je van ons verwachten dat wij deze zo snel mogelijk oplossen. Het is nu tijd om de sleutel van jullie nieuwe woning te overhandigen!

Wonen
Gefeliciteerd! Het is zover, de sleuteloverdracht is geweest. Je kunt de woning helemaal naar wens gaan inrichten en gaan kennismaken met de buren. Geniet van jullie nieuwe woning; een Heerlijkhuis!

Veelgestelde vragen

De kosten van een huis bouwen verschillen per woning. Dit is afhankelijk van de grootte, het materiaalgebruik en het afwerkingsniveau van de woning. Bij HeerlijkHuis kun je een huis bouwen vanaf €294.000. Het gaat hier om type Julia – Comfort. Hierin zijn de ontwerpkosten, materiaalkosten, reisgeld en onvoorziene kosten meegenomen. Als je onze configurator gebruikt zie je ook dat er keuze is uit verschillende opties. Voor deze opties betaal je een meerprijs. Kies je er bijvoorbeeld voor om de steen wit te sausen, betaal je een meerprijs van €8.500 en wil je graag een uitbouw van 1.200 mm op de begane grond, dan betaal je hiervoor €16.000. Dit staat allemaal overzichtelijk, met bijbehorende impressie, in onze configurator.

Op de specifieke gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.  Wijzigingen voorbehouden. Prijzen kunnen in de loop der tijd veranderen door bijvoorbeeld stijgingen in de materiaalkosten. 

Bij HeerlijkHuis is al veel inbegrepen. Onder andere de volgende zaken:

 • Ontwerp- en constructeurkosten
 • Twee elektrische sonderingen
 • Vooroverleg- ontwerp bij gemeente
 • Bouwaanvraag
 • Begeleiding door een vaste adviseur tijdens het gehele traject
 • Behangklare wanden
 • Gespoten plafonds
 • Opleveren met Vereniging EigenHuis

Bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld:

 • Leges voor de gemeente ten behoeve van de omgevingsvergunning. Deze verschillen per gemeente en kunnen worden bekeken op de website www.bouwleges.nl
 • Grondonderzoeken en andere onderzoeken die eventueel door de gemeente worden gevraagd ten behoeve van de omgevingsvergunning.
 • Aansluitkosten nutsbedrijven (gas, water, elektra en riolering). Deze kosten verschillen per regio.
 • Eventuele extra kosten voor een paalfundering of grondverbetering. De kosten zijn afhankelijk van de draagkracht van de grond.
 • Aanleg van eventuele tijdelijke bouwweg om de bouwlocatie te bereiken.
 • Tuinaanleg
 • Voor het bouwen op kavels buiten een straal van 100km van Rijssen, zullen wij een reisvergoeding rekenen afhankelijk van de afstand.

Graag maken we samen met u een financieel overzicht om alle kosten duidelijk in kaart te brengen.

De basisontwerpen hebben maar één doel:het eenvoudiger maken van keuzes en het bouwen van een woning voordeliger maken. Natuurlijk heeft u specifieke wensen die u graag wilt toevoegen. Graag nodigen wij u uit om uw persoonlijke situatie te bespreken. Wilt u graag tuindeuren, een veranda of een geïsoleerde berging? Er is heel veel mogelijk!

Traditioneel bouwen betekent dat de woning op de bouwplaats zelf in elkaar gemetseld wordt door onze eigen metselaars, onze timmerlieden ook op locatie aan de slag gaan en we gebruik maken van betonnen breedplaatvloeren. Dit is een zeer betrouwbare bouwmethode omdat we van tevoren een goede constructieberekening moeten maken en jullie huis dus altijd stabiel in elkaar zit, dit zorgt er ook voor dat je huis een lange levensduur heeft. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat de bouwtijd langer zal zijn dan bij bijvoorbeeld houtskeletbouw en wij afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, omdat er dus op locatie gewerkt wordt.

Als je een eigen huis laat bouwen krijg je meestal te maken met de welstandcommissie binnen een gemeente. Deze commissie kijkt of de woning binnen de omgeving past en of de woning veilig gebouwd wordt. De eisen waar zij naar kijken staan vermeld in verschillende nota’s en plannen binnen de gemeente, ook wel bestemmingsplan genoemd. De aanvraag van een vergunning kan afgewezen worden als de welstand een negatief advies geeft.

Er is altijd de mogelijkheid om voor de aanvraag van de vergunning een preadvies aan te vragen bij de welstandcommissie. De welstandcommissie geeft dan alvast een advies over de bouwplannen zodat wij deze nog kunnen aanpassen voordat de vergunning daadwerkelijk wordt aangevraagd. Maar maakt je vooral niet druk over de aanvraag van vergunningen en een preadvies, HeerlijkHuis regelt dit allemaal! Als wij bezig zijn met het proces van de bouwvergunning, kun jij je bezig houden met het interieur en afwerking van de woning!

Kortgezegd meet je met het uitvoeren van sonderingen hoeveel gewicht de ondergrond kan dragen. Hier kom je achter door met een zogenoemde sondeerconus in een constante snelheid de grond in te drukken. De grond geeft bij het drukken een bepaalde weerstand. De resultaten van zo’n onderzoek worden weergegeven in een sonderingsrapport. Aan de hand van deze resultaten wordt de lengte, dikte en aantal palen bepaald. In sommige gevallen is er al een rapport aanwezig van de kavel of een kavel in de directe omgeving. Het is verstandig om hier vooraf naar te informeren. De kosten voor het uitvoeren van een sondering zijn bij HeerlijkHuis inbegrepen.

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.